Whey proteiny

Syrovátkové proteiny poznáte velice snadno, nejčastěji nesou označení whey protein(anglicky syrovátka), vždy však platí, že je vhodné podrobně si prostudovat etiketu a zjistit, jestli opravdu jedná o čistý syrovátkový proteiny nebo protein nastavený dalšími zdroji bílkovin. Syrovátková bílkovina je vzhledem bílý prášek, který po rozpuštění ve vodě vytvoří nápoj podobný konzistencí i chutí mléku. Nemá s ním však mnoho společného. Syrovátka vzniká při sražení mléka. Je tedy jednou složkou mléčné bílkoviny. Tou druhou je kasein. Poměr syrovátkové a kaseinové bílkoviny v mléku je 1:4. Při srážení mléka vznikne tvaroh, tedy mléčná bílkovina - kasein. Pak zůstane ještě tekutina a to je právě syrovátka. Má žlutozelenou barvu. Právě tato surovina se využívá k výrobě syrovátkových proteinů. Syrovátková bílkovina jako taková je nerychleji vstřebatelným zdrojem bílkovin dostupným doplňkové výživě. Je tedy ideálním řešením pro potréninkovou suplementaci a suplementaci v obdobích delšího lačnění.

Joomla SEF URLs by Artio